Nije pronađen niti jedan događaj za odabrani datum.
Vijesti
02.11.2017.
Nacionalni park Brijuni

Projekt valorizacije brijunskih maslinika

Sektor za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, Agronomski fakultet Zagreb, Uljara Palunko iz Fažane i Javna ustanova Nacionalni park Brijuni sudjeluju u hvalevrijednom projektu utvrđivanja stanja i starosti maslinika u NP Brijuni i Fažani s projekcijom brendiranja brijunskog maslinovog ulja.

Voditelj tog jedinstvenog dvodnevnog projekta je prof. dr.sc. Đani Benčić, predstojnik Zavoda za voćarstvo i maslinarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Radna posjeta njegovih 30-tak najbližih znanstveno-nastavnih suradnika, studenata na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, novinara i javnih zagovaratelja, predviđa uzorkovanje plodova s 15-tak najstarijih stabala i berbu maslina na Brijunima te upoznavanje s procesom prerade maslina u djevičansko hladno-prešano maslinovo ulje u uljari Palunko u Fažani. Za vrijeme trajanja rada studijske skupine, znanstveni savjetnici Instituta Ruđer Bošković obaviti će uzorkovanje najstarijih maslina na Brijunima, u Fažani i Valbadonu s ciljem utvrđivanja približne starosti AMS 14 C metodom i moguće zaštite tih milenijskih stabala. Nekoliko mjeseci poslije “odležavanja”, od uzoraka tog ulja organizirat će se prvo stručno i sommelijersko ocjenjivanje maslinovog ulja dobivenog od milenijskih stabala na Brijunima. O toj svojevrsnoj maslinarskoj forenzici i stvaranju brenda maslinovog ulja s Brijuna produkcijska kuća Nove boje medija iz Zagreba snimiti će dokumentarni film koji će se početkom iduće godine prikazati europarlamentarcima u Briselu i europskoj gastronomskoj javnosti.

Vijesti
02.11.2017.
Nacionalni park Brijuni

Dani otvorenih vrata Nacionalnog parka Brijuni

Od 23. do 31. listopada 2017. U Nacionalnom parku Brijuni održani su Dani otvorenih vrata.

Od 23. do 31. listopada 2017. U Nacionalnom parku Brijuni održani su  Dani otvorenih vrata.

U ponudi je bio najam bicikala i elektromibila, dnevni izbor obroka, smještaj i polupansion te organizirani tematski obilasci edukacijsko-interpretacijskim centrom Kuća za brodice, poučnom stazom Zelenikovac, kulturno-povijesnim lokalitetima po promotivnim cijenama. Raznolikost izletničkih sadržaja, onih s vlakićem ili pješke, prigodna ugostiteljska ponuda i dobro vrijeme bili su idealna  prilika za savršeni doživljaj Brijuna. Bio je to dobar razlog za prvi ili ponovni posjet Brijuna, parka očaravajuće prirodne ljepote i tragova ljudskog djelovanja kroz stoljeća te je tako park u tom periodu posjetilo 4.191 posjetitelja, a u hotelu je ostvareno 760 noćenja.

Najave
17.05.2017.
Nacionalni park Brijuni

Akciji čišćenja „Clean up the Med“

Tjedan parkova u NP Brijuni obilježit će se i akcijom "Clean up the Med".
Izvor: Arhiva JU NP Brijuni
Tridesetak zainteresiranih volontera će zajedno s djelatnicima NP Brijuni čistiti otpad i naplavine u uvali Javorika na Velikom Brijunu.
Najave
17.05.2017.
Nacionalni park Brijuni

Održavanje volonterskog programa „Čuvar biljne ravnoteže“

Tjedan parkova u Nacionalnom parku Brijuni obilježit će se i volonterskim programom od 21. - 28. svibnja 2017.
Cilj volonterskog programa „Čuvar biljne ravnoteže“ je očuvanje bioraznolikosti brijunskih travnjaka. Desetero volontera iz čitave Hrvatske iskopavat će biljku španjolska dragušica koja se godinama nesmetano širi brijunskim travnjacima i utječe na njihovu bioraznolikost
Najave
17.05.2017.
Nacionalni park Brijuni

Obilježavanje Dana bioraznolikosti, Dana zaštite prirode i Dana parkova

Nacionalni park Brijuni Obilježit će Dana bioraznolikosti, Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj i Dana parkova posjetom djece iz dječjeg vrtića Neven iz Rovinja sa svojim roditeljima 20. svibnja 2017.
Izvor: Arhiva JU NP Brijuni
Mali i veliki posjetitelji sudjelovat će u edukativnom obilasku i radionicama na temu zaštite prirode i okoliša i ulogama zaštićenih područja.
Vijesti
28.03.2017.
Nacionalni park Brijuni

U NP Brijuni obilježeni važni dani za zaštitu prirode

Prvim danom proljeća obilježio se i Svjetski dan zaštite šuma, dan kasnije Svjetski dan voda, a potom i svjetski meteorološki dan te Sat za planet Zemlju.

Edukativnim radionicama Nacionalni park Brijuni obilježio je važne svjetske dane za zaštitu prirode. Prvim danom proljeća obilježio se i Svjetski dan zaštite šuma, dan kasnije Svjetski dan voda, a potom i svjetski meteorološki dan te Sat za planet Zemlju. Tim povodom Javna ustanova NP Brijuni osmislila je niz edukativnih radionica  za predškolsku i školsku djecu te nekoliko igara koje potiču istraživački duh i razvoj svijesti o prirodi koja ih okružuje. Učenici su obišli otok Veliki Brijun, posjetili brijunski Safari park, Fazaneriju, staru maslinu te brijunsku Baru, jedino slatkovodno stanište na otoku gdje su izvodili pokuse i učili kako razna onečišćenja utječu na sastav i kvalitetu vode te kako voda kruži u prirodi. Posjetili su i jednu od šuma hrasta crnike s lovorom gdje su naučili raspoznavati biljne vrste i otkrivali skriveni život u šumi. Za kraj obilaska posjetili su suvremeni edukativni interpretacijski posjetiteljski centar nacionalnog parka „Kuća za brodice“.

Najave
29.06.2016.
Nacionalni park Brijuni

BRIJUNI ADVENTURE RACE

U Nacionalnom parku Brijuni 17. rujna 2016. održat će se pustolovna utrka.

Utrka se sastoji od 6 disciplina: plivanje, trčanje, vožnja biciklom, kajak, ronjenje na dah i absail. Cilj utrke je u što kraćem vremenu uz pomoć topografskih karata i kompasa (zabranjena je upotreba GPS uređaja) pronaći kontrolne točke koje će se protezati kroz Nacionalni park Brijuni (trčanje, plivanje, ronjenje na dah i kajak) te Štinjan, Vodnjan i Općinu Fažana (vožnja biciklom).

Vijesti
13.06.2016.
Nacionalni park Brijuni

Vatreni ponovno na ljetnom oporavku u NP Brijuni

Vatreni ponovno na ljetnom oporavku u NP Brijuni. Nacionalni park Brijuni i ovog će se ljeta, u bazenu s otvorenim sustavom izmjene morske vode, brinuti o morskoj kornjači Gianni Grande. Gianni, zvan Vatreni, spolno je zreli mužjak glavate želve s teškim ozljedama lubanje i plastrona (donjeg dijela oklopa) koji je jutros stigao iz Centra za oporavak morskih kornjača Aquariuma Pula na ponovnu rehabilitaciju u veliki brijunski bazen, smješten unutar Safari parka. Prošlog je ljeta također boravio u bazenu NP Brijuni, no s dolaskom hladnijeg vremena i padom temperature mora, vraćen je u Aquarium Pula, u bazen s kontroliranom temperaturom vode.
Izvor: Arhiva NP Brijuni

S dolaskom toplijeg vremena, Grande Gianni opet je u brijunskom bazenu, u uvjetima sličnim njegovu prirodnom okruženju. Trenutačno stanje Grande Giannija još je uvijek teško budući da zbog ozljede glave slabije vidi te ima poteškoća u samostalnom dolasku do hrane. Očekuje se da će mu se u kraćem periodu vratiti nagon za samostalnim traženjem hrane (tj. ojačati osjet mirisa i vida) čime bi se omogućio njegov povratak u prirodu.                   

Vatreni je stigao u pulski Centar za oporavak morskih kornjača u lipnju 2014., a prije toga su se za njega brinuli veterinari iz malološinjskog Centra za oporavak morskih kornjača Plavi svijet. Riječ je o velikoj glavatoj želvi (Caretta caretta), strogo zaštićenoj svojti morske kornjače, veličine oklopa 70 cm, koja je po pronalasku bila izrazito neuhranjena, što je upućivalo na problem dugotrajnog gladovanja. Vatreni je naime imao duboke rane, nije plivao, već je samo plutao. U suradnji s Veterinarskim fakultetom u Zagrebu Vatrenom su određene terapije te daljnji postupak liječenja i oporavka. Radujemo se njegovom boravku u našem Parku.

Vijesti
13.06.2016.
Nacionalni park Brijuni

Eko akcija Crvenog križa u NP Brijuni

Ekološki pilot-projekt „Crveni križ u plavom okviru“ - EKOAKCIJA ČIŠĆENJA PODMORJA i PRIOBALJA - NACIONALNI PARK BRIJUNI (od 10. do 12. lipnja 2016.)
Opis: Podmorje
Autor: Sven Zvocak

U suradnji s tvrtkom Lazuli komunikacije te uz potporu Društva za podvodne sportove Zagreb, Hrvatski Crveni križ (HCK) započeo je s provođenjem ekološkog pilot-projekta  „Crveni križ u plavom okviru“. Cilj projekta je čišćenje priobalja i povezivanje ronilačkih klubova, nacionalnih parkova i lokalnih zajednica, kako bi se osigurala održivost samog zahvata čišćenja, međusobna suradnja i podizanje svijesti javnosti (stanovništva i turista) o potrebama zaštite okoliša, mora i priobalja. Također je cilj  ukazati na sigurno i odgovorno ponašanje na moru i obali. U sklopu projekta predviđena je i izrada softverske aplikacije kojom bi se mapirala očišćena područja, a koja će sadržavati relevantne podatke o lokacijama, količini i vrsti prikupljenog otpada, broju ronilaca, vremenu uloženom u čišćenje, brojnosti lokalnog stanovništva na navedenom području, te nadležnim lokalnim institucijama relevantnim za provođenje ekoakcija čišćenja mora i priobalja.

Druga po redu ekoakcija održana je u Nacionalnom parku Brijuni od 10. do 12. lipnja 2016., a tijekom akcije očišćene su dvije lokacije: uvala Verige i brijunska luka. U akciji je sudjelovalo 15 ronilaca koji kontinuirano sudjeluju u aktivnostima čišćenja podmorja i priobalja zajedno s dostupnim lokalnim ronilačkim klubovima.

Najave
23.05.2016.
Nacionalni park Brijuni

Otvaranje Staze dobrih vibracija

Staza dobrih vibracija pješačka je i biciklistička staza za samostalno razgledanje posebno odabranih lokacija koje pružaju prostor za opuštanje, razmišljanje o ljepoti, vedrini, ljubavi i dobrim osjećajima s ciljem pozitivnog odmicanja od svakodnevnice.
Autor: Marko Vrdoljak

Mjesta koje se ne mogu opisati već se trebaju doživjeti. Mjesta tako čarobna, a stvarna, čiju ljepotu svatko drugačije doživljava. Sjednite, opustite se i prepustite divnim osjećajima sreće, ispunjenosti, ljubavi i slobode. Otkrijte čaroliju Fažane i Brijuna kakvu još niste doživjeli...

Stazu dobrih vibracija čini osam posebno odabranih lokacija, tri u Fažani i pet na Velikom Brijunu, na kojima su postavljene umjetničke klupe, ležaljke, ljuljačke, infoploče koje otkrivaju posebnosti svake lokacije te zvukovi prirode, glazba klavira i klapske pjesme koje upotpunjuju trenutak.

Fažanske lokacije mogu se razgledati u svako doba, bez najave i naplate. Za NP Brijuni potrebna je prethodna najava i plaćanje ulaza u Park.

Najave
18.05.2016.
Nacionalni park Brijuni

„Clean up the Med“

Od 27. do 29. svibnja 2016. Nacionalni Park Brijuni priključit će se velikoj akciji čišćenja obala i plaža na Sredozemlju – „Clean up the Med“
Izvor: arhiva NP Brijuni

Riječ je o kampanji koju je 1995. godine pokrenula talijanska organizacija za zaštitu okoliša Legambiente. Od tada svake godine u svibnju mnogobrojne udruge, škole i ostale lokalne institucije iz 21 mediteranske zemlje sudjeluju u čišćenju obala i uklanjanju otpada s lokalnih plaža i zaštićenih područja. Osim čišćenja, svrha kampanje jest edukacija i podizanje svijesti javnosti o onečišćenju mora i posljedicama nesavjesnog ponašanja pojedinaca. Nacionalni park Brijuni ove će godine organizirati akciju čišćenja uvale Javorika za dvadesetak zainteresiranih volontera.

Najave
18.05.2016.
Nacionalni park Brijuni

„Čuvar biljne ravnoteže“

Na sam Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. 5. 2016.) u Nacionalnom parku Brijuni započet će volonterski program „Čuvar biljne ravnoteže“ koji će trajati tjedan dana.
Autor: Marko Vrdoljak

Program je dio projekta Volonterski programi u Parkovima Hrvatske. Desetero će volontera uz pomoć i podršku djelatnika Parka na brijunskim travnjacima iskopavati španjolsku dragušicu, biljku koja je posljednjih godina na pojedinim dijelovima Velikog Brijuna zarasla velike površine čime izravno utječe na biološku raznolikost. Španjolska dragušica (Scholymus hispanicus) inače je česta vrsta priobalnog područja. No, zbog bodljikavog lišća dragušice brijunska je divljač prilikom ispaše izbjegava, dok sve ostalo bilje oko nje popase. Cilj ovog volonterskog programa uz Program zaštite divljači u Nacionalnom Parku Brijuni jest zaštita i očuvanje biološke i ekološke ravnoteže brijunskih travnjaka, a time i biološke raznolikosti.

Vijesti
18.05.2016.
Nacionalni park Brijuni

Obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti na Brijunima

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti (22. svibnja) mališani iz rovinjskog dječjeg vrtića Neven i njihovi roditelji posjetili su ovog vikenda Brijune.

Za njih su brijunski edukatori i biolozi pripremili poseban edukativni program – nakon što su vlakićem obišli Veliki Brijun, imali su priliku prošetati ornitološkim parkom Saline i naučiti nešto o vrstama ptica ovog područja, njihovim životnim navikama i ugrozama, te o važnosti koju zaštićena područja imaju za ptice i biološku raznolikost općenito.

Vijesti
19.02.2016.
Nacionalni park Brijuni

Humanitarna akcija Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Javna ustanova Nacionalni park Brijuni priključila se kampanji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) Plastičnim čepovima do skupih lijekova. Naime, Udruga će za čepove dobiti novac kojim će kupiti lijekove koji se ne nalaze na listi HZZO-a, a prijeko su potrebni oboljelim ljudima u ovoj skupini. Nacionalni park Brijuni dat će svoj doprinos tako što je za svaki kilogram sakupljenih čepova odlučio pokloniti dvije besplatne ulaznice za park. Osim što tako direktno utječemo na živote onih koji nas trebaju, ujedno i recikliramo i čuvamo zajednički okoliš. Čepovi se mogu prikupljati do 3. travnja 2016., a u nastavku donosimo pravila razmjene plastičnih čepova za ulaznice.

 

Pravila:

  • Akcija prikupljanja traje od 6. listopada 2015. do 3. travnja 2016.
  • Za 1 kg čepova osoba će dobiti 2 jednokratne besplatne ulaznice u NP Brijuni.
  • Jedna osoba može zamijeniti najviše 4 kg čepova za jednokratne besplatne ulaznice.
  • Ulaznice glase na ime i prezime donositelja i/ili osoba koje on navede.
  • Razredima i vrtićkim grupama za prikupljenih 10 kg i više prikupljenih čepova bit će odobren jednokratan besplatan ulaz tijekom 2016. godine (najviše 30 osoba).
  • Čepovi se mogu dostaviti osobno (mjesto prikupljanja čepova je u garaži NP Brijuni – Ulica boraca 9, Fažana) ili poštom (NP Brijuni, s naznakom za akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova, Brionska 10, 52 212 Fažana) ili drugom dostavnom službom.
  • Zamjena čepova za ulaznice trajat će od 4. travnja 2016. (ponedjeljak) do 8. travnja 2016. (petak) od 8,00 do 15,00 sati.
  • Uz čepove je potrebno dostaviti osobne podatke (ime i prezime, adresu, e-mail, broj telefona ili mobitela, a za vrtiće i škole: naziv škole/vrtića, razreda/vrtićke skupine, razrednika/odgajatelja, e-mail, broj telefona ili mobitela).
  • Jednokratne besplatne ulaznice moguće je iskoristiti od 9. travnja do 30. lipnja i  od 1. rujna do 31. listopada 2016. uz prethodni dogovor s agencijom NP Brijuni o terminu posjeta na 052/525 882, 052/525 883 ili izleti@np-brijuni.hr.

 

Pozivamo sve škole, vrtiće, tvrtke, obitelji i sve zainteresirane da se pridruže ovoj akciji kojom se brinemo za okoliš, pomažemo drugima i posjećujemo Nacionalni park Brijuni.

Cilj akcije je da se prikupe plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaža i tako Udruzi omogući njihovu zamjenu za određena novčana sredstva kojima će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, a potrebni su oboljelima za liječenje.

Nacionalni park Brijuni želi dodatno motivirati sve zainteresirane da skupljaju čepove pa će svi oni koji u razdoblju od 6. listopada 2015. do 3. travnja 2016. prikupe 1 kilogram čepova, po završetku tog roka, dobiti dvije besplatne ulaznice za Nacionalni park Brijuni.

Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi, kao što su čepovi od boca ulja, omekšivača, pasta za zube i sl. Po završetku akcije sakupljena količina čepova zamijenit će se za besplatne ulaznice. 
Vijesti
19.02.2016.
Nacionalni park Brijuni

U Kući za brodice otvoren suvremeni edukacijsko-interpretacijski centar za posjetitelje

Početkom prosinca 2015. na Velikom Brijunu otvoren je novi, suvremeno opremljen edukacijsko-interpretacijski centar za posjetitelje – Kuća za brodice. Prvi je to i zasad jedini centar u Istri gdje su inovativnim pristupom, multimedijom i korištenjem modernih tehnologija, prezentirane prirodne i kulturno-povijesne vrijednosti zaštićenog područja, a kad je riječ o Nacionalnom parku Brijuni, onda je to neprocjenjivo bogatstvo.

„Prirodu najčešće povezujemo sa slobodnim vremenom ili godišnjim odmorom. No u zemlji u kojoj je turizam važna gospodarska grana, priroda je i važan resurs što potvrđuje i činjenica da je očuvana priroda jedan od tri razloga za dolazak turista u Hrvatsku. Službeni podaci za 2014. govore o gotovo tri milijuna posjetitelja u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, a dosadašnji podaci za 2015. govore da ćemo ih premašiti za najmanje 10 %. Da bi broj posjetitelja mogao rasti bez opasnosti da prirodu ugrozimo, posebno najosjetljivije dijelove poput nacionalnih parkova, nužna su ulaganja koja osiguravaju nove sadržaje poput Kuće za brodice na Brijunima“, rekao je pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep.

Svečanost je uveličalo stotinjak uzvanika, među kojima su bili brojni suradnici, izvođači, kolege iz hrvatskih zaštićenih područja, te predstavnici institucija koje su doprinijele  realizaciji ovog značajnog i financijski zahtjevnog projekta. Naime, zbrajajući vlastita sredstva Javne ustanove NP Brijuni te nepovratna sredstva Svjetske banke, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i MedPAN-a, u sanaciju, uređenje i opremanje Kuće za brodice u protekle je četiri godine uloženo oko 9.000.000,00 kn.

„Upravo su primjeri kao što je ovaj centar za posjetitelje način na koji možemo naše goste na inovativan i moderan način još bolje upoznati s bogatstvom hrvatske prirodne i kulturne baštine te im pružiti dodatan sadržaj prilikom dolaska“, izjavio je pomoćnik ministra turizma Daglas Koraca.

Posjetiteljski je centar smješten u Kući za brodice, izvornog imena Boothaus, ili od milja zvanoj Čamčarnica, jedinstvenom secesijskom objektu na otoku. Tu je u osam prostorija predstavljen nekadašnji život na Brijunima, igre, ples, glazba, umjetnička djela, gostovanja poznatih osoba, domaćini – obitelj Lenz, ali i Brijunski vremeplov od prvih stanovnika otočja do današnjeg dana. Pritiskom gumba mogu se razgledati videosnimke iz zraka svih 14 otoka brijunskog arhipelaga, zatim se mirisima i igrom vrtnje, skeniranja i aplikacijama upoznajemo s florom i faunom otočja, slijedi prostor namijenjen podmorskom svijetu, a tu je i učionica opremljena mikroskopima i didaktičkom opremom za edukativne radionice. Obilazak upotpunjuju prostorije ugroze i svijesti te suvenirnica.

Kuću za brodice 1902. godine dao je sagraditi Paul Kupelwieser, austrijski industrijalac, ondašnji vlasnik Brijuna, po projektu mladog bečkog arhitekta Eduarda Kramera, kao kombinaciju stambene kuće i spremišta za brodice. U gradnji je po prvi put korišten armirani beton, za ono vrijeme apsolutna novost u civilnoj stanogradnji, a radove je izvela tvrtka Ast & Comp. iz Graza. U kući je sa suprugom Marijom i sinom Gerhardom više od 30 godina živio i radio otočki liječnik Otto Lenz. Od završetka Drugog svjetskog rata do 60-ih godina u Kući za brodice bila je smještena uprava otočja. Godine 1965. u istom se prostoru izlaže Prirodoslovna zbirka, koja se 1986. seli u današnji prostor u prizemlju zgrade muzeja. Od 1986. pa sve do 2012. objekt nije bio u funkciji. Nakon građevinske sanacije 2012. godine Kuća se ponovno koristi kao izložbeni prostor za povremene izložbe i edukativne radionice za djecu te razna predavanja.

„Otvaranje ovog posjetiteljskog centra primjer je kako se suradnjom i razumijevanjem MZOIP-a, FZOEU-a, financijskih institucija i JU NP Brijuni te stručnjaka najrazličitijih profila, mogu stvoriti nove vrijednosti, istovremeno čuvati i prezentirati kulturna i prirodna baština, te otvarati nova radna mjesta. Uz mnogo, mnogo truda i timskog rada, san je postao stvarnost. Brijuni, Istra i Hrvatska dobili su inovativni i atraktivni prostor, povijesna je građevina ponovno zasjala nekadašnjim izgledom i ljepotom, a njena će namjena biti u službi još mnogih generacija“, zaključio je Sandro Dujmović, ravnatelj NP Brijuni.

Najave
19.02.2016.
Nacionalni park Brijuni

Dan planeta Zemlje

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, Nacionalni park Brijuni organizira poučno-rekreativni obilazak dijela otoka Veliki Brijun. Posjetitelji će ovom prilikom moći doživjeti Brijune na poseban način – biciklirajući u mirno proljetno poslijepodne, uz stručno vodstvo i prezentaciju pojedinih prirodnih znamenitosti otoka.

Obilježavanjem Dana planeta Zemlje skreće se pozornost javnosti na važnost očuvanja našeg planeta. NP Brijuni tome pridonosi organizacijom ove edukativne biciklijade, jer doživljaj ljepota brijunske prirode, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, na najbolji način potiče svijest o očuvanju prirode. Sudionici će tako obići sjeverni dio otoka, Safari park i Etno park te razgledati otiske stopa dinosaura, a potom se uputiti prema središnjem dijelu otoka gdje se nalaze poznata stara maslina, mediteranski vrt i brijunska bara. Predviđeno trajanje obilaska je dva sata, a odvozit će se oko 7 km, ne previše zahtjevnim putevima. Bicikli su osigurani za sve sudionike, a na raspolaganju su i dječji bicikli, kao i dječje sjedalice.

Nacionalni park Brijuni

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti