2017-08-03
Brošura Parkovi Hrvatske

Brošura Parkovi Hrvatske, praktičan je vodič kroz zaštićena područja Hrvatske - osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Svaki je jedinstven po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 3,5 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku.

Brošura Parkovi Hrvatske, praktičan je vodič kroz zaštićena područja Hrvatske - osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode. Svaki je jedinstven po svojim prirodnim ljepotama i značajkama, ali i jednako vrijedan, o čemu govori i procjena od 3,5 milijuna posjetitelja koliko ih parkovi godišnje privuku. Brošura Parkovi Hrvatske upoznat će sve čitatelje s prirodnim bogatstvima parkova, njihovim posebnostima i atrakcijama o kojima se brinu djelatnici javnih ustanova koje njima upravljaju. Zaštitom parkova stvaramo mogućnosti za lokalne zajednice kroz održivi razvoj temeljen na zelenom turizmu, održivoj poljoprivredi i održivim uslugama. Preduvjet takvog razvoja su ulaganja u nacionalne parkove i parkove prirode, a sve kako bismo podignuli njihov razvojni potencijal i povećali broj posjetitelja bez ugrožavanja njihovih temeljnih vrijednosti i ljepota. Za sve one koji se ne mogu odlučiti koji park prvo posjetiti, brošura Parkovi Hrvatski bit će zanimljivo štivo koje na jednom mjestu nudi pregršt informacija o svakom pojedinom parku.

Preuzmi
2017-12-31
Projekt PARCS – pregled rezultata

Projekt Jačanje institucionalne i financijske održivosti nacionalnog sustava zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj – PARCS, implementiran je 2014. – 2017. od strane Ministarstva za zaštitu okoliša i energetike (danas Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja) i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), u partnerstvu s javnim ustanovama koje upravljaju nacionalnim parkovima i parkovima prirode i Hrvatskom agencijom za okoliš i prirodu, a uz financijsku podršku Globalnog fonda za okoliš (GEF) u iznosu od 27 milijuna kuna.

Kako bi se postigao cilj i otklonile glavne barijere za učinkovito upravljanje zaštićenim područjima, Projekt je organiziran u dvije komponente: 

  • Reformiranje institucionalnog okvira radi jačanja učinkovitosti upravljanja nacionalnim zaštićenim područjima.
  • Poboljšanje financijske održivosti mreže nacionalnih zaštićenih područja
Preuzmi
O nama O projektu Aktivnosti projekta Publikacije Kontakti