Nije pronađen niti jedan događaj za odabrani datum.
Vijesti
05.09.2017.
Park prirode Lastovsko Otočje

OPEN REGATA/CUP Renata i Joža Horvat

16. i 17. rujna 2017. otok Lastovo biti će domaćin regate / kupa Renate i Jože Horvat u organizaciji Jedriličarsko brodarskog kluba Lastovo.
Opis: Open regata/cup Renata i Joža Horvat
Autor: Jedriličarsko brodarski klub Lastovo
Izvor: Jedriličarsko brodarski klub Lastovo

16. i 17. rujna 2017. godine otok Lastovo biti će domaćin regate/kupa Renate i Jože Horvat u organizaciji Jedriličarsko brodarskog kluba Lastovo.

Riječ organizatora:

"Ta regata ima tri bitna elementa osim samog sportskog dijela i to su kao prvo: izraz dobre volje i podrška opstanku i razvoju stanovništva otoka Lastova, edukacija i promocija sporta i povijesti našeg jedrenja, drugo: izraz poštovanja prema izuzetnoj obitelji Horvat, Renati, Joži, Radovanu –Mići i Marku te kao treće: osnivanje jednog pučinskog živog kluba koji želi postati drugi dom prekaljenim kapetanima i posadama, jednim sasvim posebnim pristupom i druženjem na visokom respekta vrijednom nivou.

Dobrodošli su svi ljudi koji razumiju svu složenost naše odabrane i izuzetne vrste zaljubljenika u more i njegove obale, oceane i njegova prostranstva…"

Vijesti
10.07.2017.
Park prirode Lastovsko Otočje

Lastovo trail 2017.

U subotu 15. srpnja 2017. na otoku Lastovu održava se prvi Lastovo trail u organizaciji udruge Dalmacija trail.
Opis: Logo - Lastovo traila
Izvor: https://www.facebook.com/lastovo.trail/?fref=ts

Pridružite nam se u subotu 15 srpnja 2017. na najudaljenijem naseljenom otoku u Hrvatskoj na prvoj utrci Lastovo traila. Trče se dvije utrke Mali fumar staza duga 10 km i Veli fumar staza duga 21 km. Nadamo se da ćete nam se pridružiti na cilju u uvali Mihajla u što većem broju gdje vas očekuju otočni proizvodi i zabava do jutra.

 

 

Vijesti
19.02.2016.
Park prirode Lastovsko Otočje

Istraživanje ptica

U sklopu projekta EU NATURA 2000 INTEGRATION PROJECT (NIP) – Field research and laboratory processing for collecting new inventory data for taxonomic groups: Actinopterygii and Cephalaspidomorphi, Amphibia and Reptilia, Aves, Chiroptera, Decapoda, Lepidoptera, Odonota, Plecoptera, Trichoptera, započela su istraživanja ptica.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju obilazak morske obalne linije tijekom zimskih mjeseci (1. 12. 2015. – 28. 2. 2016.) kako bi se popisale zimujuće jedinke ptica na moru i uz obalu.

Stoga su stručnjaci Udruge BIOM obavili terensko istraživanje na području PP Lastovsko otočje u suradnji s službom čuvara prirode Parka.

Dva sunčana dana, mirno more te ptice spremne na poziranje bili su dovoljni da se terenski dio posla uspješno odradi.
Najave
19.02.2016.
Park prirode Lastovsko Otočje

Lastovski poklad

Lastovski poklad jedan je od najstarijih pokladnih običaja u Hrvatskoj, ali i u Europi, a održava se na Lastovu još od davne 1483. godine. Tematizira neuspjelu Maursku opsadu otoka Korčule i Lastova te je zbog svoje jedinstvenosti 2008. godine uvršten na popis zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Počinje 17. siječnja, na blagdan sv. Antuna, a završava na Pepelnicu, tj. Čistu srijedu, koja ove godine pada na 9. veljače. Običaj je to u kojem ponosno sudjeluje cijela zajednica otoka Lastova, te koji iz godine u godinu svojom širokom paletom događaja nanovo jača stoljetnu svijest o posebnosti i neovisnosti otoka.

Više o običaju možete pročitati na stranicama udruge Lastovski Poklad: http://www.lastovski-poklad.hr/stranice/obicaj.html.

Park prirode Lastovsko Otočje

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti