Nije pronađen niti jedan događaj za odabrani datum.
Vijesti
06.04.2022.
Nacionalni park Mljet

Volonterski programi U NP Mljet - problemi s prijavama

Tijekom mjeseca ožujka, zaključno s 5. travnjem zbog problema sa sustavom nismo zaprimali volonterske prijave za NP Mljet
Opis: Volonter po prirodi
Izvor: Parkovi Hrvatske
Tijekom mjeseca ožujka, zaključno s 5. travnjem zbog problema sa sustavom nismo zaprimali volonterske prijave za NP Mljet. Ukoliko ste popunili prijavnicu u navedenom razdoblju, a u međuvremenu niste zaprimili povratan odgovor od JU NP Mljet, molimo Vas da prijavnicu popunite ponovno.
Vijesti
28.02.2022.
Nacionalni park Mljet

Novi volonterski program u NP Mljet - Njegovatelj tradicijskog bilja - revitalizacija starih maslinika

Pridružite se jednom od volonterskih programa - Njegovatelj tradicijskog bilja - revitalizacija starih maslinika i pomognite u sadnji i očuvanju tradicijskog bilja u sklopu Parka
Opis: Mljet - maslinici
Dragi volonteri, pridružite nam se na otoku Mljetu i pomognite u sadnji i očuvanju tradicijskog bilja u sklopu Parka. Mljet je prepoznat kao zeleni otok, jedan je od otoka s najbujnijom vegetacijom na Jadranu. Njegovatelj tradicijskog bilja našeg otoka utječe na sklad krajobraza i čini jedinstven ugođaj u turističkoj ponudi Mljeta.
Vijesti
13.12.2021.
Nacionalni park Mljet

Volontiranje u Nacionalnom parku Mljet

Prijave za volonterske programe u NP Mljet za 2022. godinu su otvorene.
Opis: Volonter po prirodi

NP Mljet i u 2022. godini održava volonterske programe. Programi koji će se održati su sljedeći: graditelji planinarskih putova, čistač mljetskih uvala, istraživač mišljenja, foto amater, restaurator suhozida – čuvar prošlosti i njegovatelj tradicijskog bilja.

Restaurator suhozida je program nastao s ciljem obnove postojećih suhozidnih struktura u Parku koje predstavljaju tradicijsku baštinu otoka Mljeta te će doprinijeti očuvanju vještine obnove suhozida. Umijeće suhozidne gradnje od 2016. godine uživa zaštitu kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Program Njegovatelj tradicijskog bilja je kreiran za volontere koji žele provesti vrijeme u NP Mljet u sadnji i očuvanju tradicijskog bilja u sklopu Parka. Mljet je prepoznat kao zeleni otok, jedan je od otoka s najbujnijom vegetacijom na Jadranu. Njegovanje tradicijskog bilja našeg otoka utječe na sklad krajobraza i čini jedinstven ugođaj.

Volontiranje je odlična prilika da ojačate timski duh, steknete nova poznanstva, pa čak i buduće prijatelje ili suradnike.

Vijesti
27.01.2020.
Nacionalni park Mljet

Međunarodno zimsko prebrojavanje ptica vodarica (IWC) prvi puta na Mljetu

Ove se godine i Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“ prvi puta uključila u međunarodno zimsko prebrojavanje ptica vodarica, IWC (International Waterbird Census), najveći i najstariji monitoring program na svijetu.
Opis: Brojanje ptica

Svakog siječnja od 1967. godine organizira ga svjetska organizacija za zaštitu močvarnih područja, Wetlands International, a cilj mu je bolje razumijevanje migracije i biologije ptica vodarica. Tijekom prvog mljetskog prebrojavanja 24. i 25. siječnja 2020. godine obiđen je akvatorij Nacionalnog parka Mljet te sve veće kopnene vodene površine na otoku Mljetu: blatine kod Blata, Sobre i Prožure te slatina kod Kozarice. Duž morske obale parka najbrojniji su bili galebovi klaukavci, morski i veliki vranci te sredozemni galebovi. Na blatinama i slatini najbrojnije su bile liske i divlje patke, a zabilježene su i sive čaplje te mali gnjurci.

Više informacija o IWC na:

https://www.biom.hr/vijesti/zimsko-prebrojavanje-ptica-vodarica-2020/

https://www.wetlands.org/our-approach/healthy-wetland-nature/international-waterbird-census/

Nacionalni park Mljet

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti