Naziv JU

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje

Adresa JU

Krapje 16, 44324 Jasenovac

Ravnatelj/ica

Marija Kušmiš

Kontakt-osoba za upite posjetitelja

Tel.:    00385 (0)44 672 080

            00385 (0)44 611 190

Fax:     00385 (0)44 606 449

E-mail: info@pp-lonjsko-polje.hr

Upute za dolazak

Javni prijevoz

Vlak

Samo ulaz u park Repušnica.

 

Osobni automobil

Čigoč

Ako dolazite autocestom iz smjera Zagreba ili Slavonskog Broda, trebate izaći s autoceste na izlazu Popovača – cestom desno kroz naselje Potok i Stružec prema Sisku – na raskršću, na kojem je grad Sisak označen ravno, nemojte ulaziti u grad, nego skrenite lijevo, prema industrijskoj zoni – na sljedećem raskršću skrenite prema selu Lonja – lijevom obalom Save kroz sela Preloščica, Lukavec i Gušće do Čigoča.

Kad uđete u selo Čigoč, zbog uske ceste i nemogućnosti parkiranja u selu, molimo vas da osobni automobil parkirate iza Društvenoga doma, s lijeve strane ceste. Iza Društvenoga doma nalazi se i javni sanitarni čvor. Zatim se uputite se pješice cestom oko 150 m, do kuće br. 16 na kojoj se nalazi ploča s logotipom Parka prirode Lonjsko polje – to je informativni centar Parka prirode Lonjsko polje.

Krapje

Ako dolazite iz smjera Zagreba ili Slavonskog broda, trebate izaći s autoceste na izlazu br. 10 Novska, a zatim imate dvije mogućnosti:

  1. po izlasku s autoceste skrenite desno u pravcu Jasenovca, u Jasenovcu na raskrižju prije mosta preko rijeke Save uputite se desno u pravcu Drenovog boka i Krapja (pratite smeđu turističku signalizaciju). Odmah na početku sela s desne strane na kućnom broju 16 nalazi se obnovljena drvena posavska kuća – to je informativni centar Parka prirode Lonjsko polje.

 

  1. po izlasku s autoceste skrenite lijevo, zatim na raskrižju Brestača na kružnom toku skrenite lijevo u pravcu Kutine. Županijskom cestom Ž-3249 vozite se do sela Nova Subocka kada na raskrižju treba skrenuti lijevo te kroz sela Stara Subocka i Plesmo dolazite u Krapje. Ulaskom u Krapje na raskrižju skrenite lijevo, nakon 1 km na kraju sela s lijeve strane na kućnom broju 16 nalazi se obnovljena drvena posavska kuća – to je informativni centar Parka prirode Lonjsko polje.

NAPOMENA

Ako dolazite povišenim autobusom ili autobusom na kat, on ne može proći ispod nadvožnjaka na izlazu iz Jasenovca prema Drenovom Boku (maksimalna dopuštena visina vozila je 3,5 m), zbog toga nakon izlaska s autoceste treba skrenuti lijevo do kružnog toka, a zatim ponovno lijevo smjerom Nova Subocka – Stara Subocka – Plesmo te u selu Krapje skrenuti lijevo i voziti se oko 1 km do kuće br. 16.

Ulazi u park

Krapje 18, 44324 Jasenovac
Postoji mogućnost parkinga (15 mjesta).
Čigoč 26, 44203 Gušće
Postoji mogućnost parkinga (20 mjesta).
Fumićeva bb, Repušnica, 44 320 Kutina (otvorenje početkom 2016. godine)
Postoji mogućnost parkinga (20 mjesta).

Mjesta za prodaju karata

Krapje 18, 44324 Jasenovac
Čigoč 26, 44203 Gušće
Službene stranice parka posjetite na http://www.pp-lonjsko-polje.hr

Park prirode Lonjsko polje

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti