Nije pronađen niti jedan događaj za odabrani datum.
Vijesti
22.02.2019.
Park prirode Telašćica

Dugi otok Trail 2019.

Dugi Otok Trail nudi tristo čuda – od trčanja po rubu klifova, preko druženja s okamenjenim čovječuljcima do tovareće mužike i najluđe fešte u zadarskom arhipelagu.
Opis: Dugi otok Trail

Pridružite nam se na otoku osebujnosti i kontrasta, najvećem u sjeverno – dalmatinskoj otočnoj skupini gdje obalu karakteriziraju oštri kontrasti kao što su strme i zapanjujuće stijene Parka prirode Telašćica do tihih uvala i pješčanih plaža gdje se može uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i čistoći mora, a zbog čega je park dobio status značajnog hrvatskog krajobraza.

Dugi Otok ima bogatu kulturnu baštinu i povijest jer arheološki lokaliteti po cijelom otoku govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba. Brojni arheološki nalazi ogledaju se u ostacima liburnskih gradina i grobnih gomila, antičkih vila, ranokršćanskih i srednjovjekovnih crkvi.

Ukoliko se pitate zašto bi se ova utrka i staza znatno razlikovale od bilo koje druge otočke utrke na kojoj ste već bili i ukoliko se ne možete odlučiti da li doći na utrku ili ne, uvjerit ćemo vas da je ovaj otočki dragulj stvoren za outdoor aktivnosti.

Na cilju utrke očekuje vas sajam otočnih proizvoda i neizostavna fešta. Ako niste znali, Dugootočke fešte su dobro poznate po odličnom „štihu“, dobroj spizi, utrci tovara, a uz glazbu uživo potrajat će do jutra.

 

Na ovoj utrci nećete doživjeti samo trkačko iskustvo. Očekuje vas gozba za sva osjetila u obliku kulturnih, povijesnih i prirodnih ljepota objedinjenih u plavo-zelenoj oazi Dugog otoka. Jasno, uz otoku primjerenu dozu krša. U plavo, zeleno i crveno “obojene“ će biti staze triju duljina – Bay Green, Cliff Blue i Red. Za one koji su više od vidika i guštanja, a manje od trekinga, očekuje vožnja brodom otočkim arhipelagom. Stoga, zaokružite 16. ožujak crvenom bojom u svojim kalendarima.

Vijesti
06.07.2018.
Park prirode Telašćica

Adrenalinski Park

Smješten na samoj obali jezera Mir, adrenalinski park nudi zajamčenu avanturu na turi koja se proteže preko 8 sprava na nadmorskoj visini od 1,5 do 2,5 metra.
Opis: Adrenalinski park
Autor: Arhiva JUPP Telašćica

Park je namijenjen djeci starijoj od 6 godina, radi se u grupama do najviše 10 učesnika i tura traje 45 min. Park je u potpunosti siguran, sve su sprave od početka do kraja povezane sajlom na koju se spaja sigurnosna kopča koja se ne može ukloniti od početka do kraja staze a uz Vas je tu i osposobljeni instruktor.

Park prirode Telašćica

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti