Nije pronađen niti jedan događaj za odabrani datum.
Vijesti
16.10.2019.
Park prirode Učka

Ornitološki kamp Učka 2019.

Udruga BIOM iz Zagreba uz podršku JU Park prirode Učka svake godine od sredine kolovoza do početka listopada organizira ornitološki kamp na Učki tijekom kojeg se istražuje stanje ptičjih vrsta i provodi njihovo prstenovanje radi istraživanja njihovih jesenskih selidbenih putova.
Opis: Prstenovački kamp Učka 2019.
Izvor: Pismohrana JU PP Učka

Ornitološki kamp traje pedesetak dana uz baru Rovoznu, na južnom dijelu Učke, tijekom kojih biolozi pomoću ornitoloških mreža hvataju ptice. Uhvaćenim se jedinkama utvrđuju vrsta, dob, spol i fiziološki pokazatelji te im se na nogu pričvršćuje prsten i u najkraćem ih se vremenu neozlijeđene pušta na slobodu.

U petak 27. rujna 2019. godine, učenici iz Područnih škola „Lupoglav” i „Veprinac”, članica „Mreže škola Parka prirode Učka”, posjetili su ovaj kamp na kojemu su se neposredno upoznali s različitim ptičjim vrstama poput crvendaća, grmuše, kosa, zviždka i drugih te su obnovili pouku o važnosti njihove zaštite. 

Vijesti
09.09.2019.
Park prirode Učka

XIII Učkarski samanj

Na Učki uspješno održano tradicijsko događanje „XIII Učkarski samanj”
Opis: Dobro došli!
Izvor: Pismohrana PP Učka

Pedesetak malih obiteljskih gospodarstava s Učke, Ćićarije iiz okolice ponudilo je ove godine posetiteljima sajma različite ekološke i prirodne proizvode (mliječne i mesne proizvode, voće i povrće, maslinovo i brinjino ulje, vino, likere, ekološko pivo, prirodnu kozmetiku, proizvode od tekstila, tradicijske uporabne i ukrasne predmete, sadnice cvijeća i ukrasnog bilja i dr), a majstori obrade drveta, kamena i kovanja željeza pokazali su svoje umijeće, u čemu su se posjetitelji mogli i sami okušati. 

Autohtone životinje - krave, goveda boškarini, istarski tovari i ovce pramenke razdragale su sve posjetitelje, a osobito one najmlađe, koji su uz klauna Balonka i pomoćnika mu Morčića, imali prigodu vidjeti i lutkarsku predstavu na otvorenomu „Zvrkova 3 praščića” i predstavljanje lokalne biljke veprine kroz prikaz Leprinačka leprina”, a u radionici „Zasadi sjeme za bolje vrijeme!” naučiti o eko-sadnji. 

Uz lokalnu etnološku zbirku, za umjetnički ton događanja pobrinula se umjetnička udruga „Tinta 910”, koja je proglasila pobjednike svojeg umjetničkog natječaja „Učka mi se!” uz sopile. Zabavni program obilovao je lakim notama primorske zabavne glazbe, plesovima iz Središnje Istre s neizostavnim Balunom, a u završnici domaćim i inozemnim rock'n'rollom

POKROVITELJI: Primorsko-goranska županija, Istarska županija, Grad Opatija, Općina Matulji, Općina Kršan, Turistička zajednica Grada Opatije 

Vijesti
05.04.2019.
Park prirode Učka

Obilježen Svjetski dan voda 2019.

„Svjetskim danom voda“ proglašen je 22. ožujka, kada se na različite načine podiže svijest u javnosti i promiče održiva uporaba postojećih vodenih zaliha.

Park prirode Učka obilježio je s učenicima područne škole Veprinac „Svjetski dan voda“ utorak 26. ožujka 2019. godine na šetnici „Slap“ u Lovranskoj Dragi. Kroz zabavne radionice i igru djeca su se upoznala sa živim svijetom potočnog i okolnog staništa te spoznala načine na koje mogu pridonijeti očuvanju vodenoga bogatstva.

Svake se godine pažnja nastoji usmjeriti na određenu značajku vode, pa je sukladu tomu poticajna krilatica ove godine glasila – „Voda za sve!“. 

 

Park prirode Učka

O parku Virtualna šetnja Istraži park Servisne informacije Novosti